Was het eerder nog groot nieuws dat Barbie uit Oh Oh Cherso een skileraar zou hebben mishandeld, wordt het verhaal nu op een hele andere manier uitgelegd door de manager van de blondine. Dit meldt het AD.

Er zou namelijk geen bierglas naar het hoofd van de skileraar zijn gegooid, maar slechts de inhoud van het glas. “Het was een noodlottig ongeluk. Ze heeft nooit de intentie gehad die man letsel toe te brengen. Ze dronk die avond mixdrankjes en die komen in Oostenrijk in grote bierglazen met veel ijsklontjes. Toen ze mot kregen, gooide ze de inhoud van het glas in zijn gezicht”, aldus de verklaring van Jake Hampel, woordvoerder van Samantha de Jong.

Ze snapt ook niet waarom de Oostenrijkse politie het een strafbaar feit noemt. “Als het echt zo ernstig was, hadden ze ook de cameraploeg van Oh Oh Tirol die avond niet toegestaan te filmen op het politiebureau.” Vooralsnog is het vrijwel zeker dat de Scheveningse voor de rechter moet verschijnen.

De dames en heren die de afgelopen drie weken in Kirchberg doorbrachten zijn inmiddels weer thuis in Den Haag/Scheveningen.