Een handtekening van iemand van de Oh Oh Cherso-cast is voor sommigen meer waard dan een prijs in de schiettent. De Hagenezen zijn dan ook de publiekstrekkers van de avond. foto Ramon Mangold/het fotoburo

Een handtekening van iemand van de Oh Oh Cherso-cast is voor sommigen meer waard dan een prijs in de schiettent. De Hagenezen zijn dan ook de publiekstrekkers van de avond. foto Ramon Mangold/het fotoburo


BREDA – De cast van het tv-programma Oh Oh Cherso was vrijdagavond op de kermis in Breda. Dat zorgde voor een gekkenhuis. Net zoals dat vorige week al het geval was in Zalinaz in Etten-Leur en De Kelder in Hank. Lees hieronder een verslag vanaf de kermis in Breda.


Op bndestem.nl/kermisbreda staat een fotoalbum van de kermis en het bezoek van Oh Oh Cherso. Je kunt er ook je eigen foto’s uploaden.


Hij hangt maar wat roemloos heen en weer te bungelen. Stevig vastgeknoopt aan het plafond van gokkraam Balco Rotor Palace. De grote, roze olifant. Hij kijkt bedroeft op deze koude vrijdagavond.


Onder hem drommen tientallen pubers samen. Niet voor hem, zijn tijd is voorbij. De tijd dat hij als roze olifant nog de grootste prooi was voor de jonge kermisbezoeker. Dat vader zich in het zweet werkte om hem te bemachtigen voor zijn geliefde dochter.


Nu kijkt iedereen de andere kant op. Naar de buren van Punto Banco.


Daar staan de nieuwe helden van de kermis. Sterretje, Jokertje, Little Princess en de rest van de Oh Oh Cherso-cast.


Zij delen handtekeningen uit, zetten af en toe hun lied Oh Oh Cherso in en kijken dan verwachtingsvol het publiek in of er meegezongen wordt.


En ze roepen af en toe iets door een microfoon. Heel vieze woorden. Onaardige woorden ook.


De samengedromde massa vind het geweldig. Het wordt zo gewaardeerd, dat de manager van de Hagenezen meerdere malen verzoekt elkaar niet dood te drukken tegen de hekken.


Achter de enthousiastelingen staan de sceptici. Zij kijken met opgeheven wenkbrauwen naar de hectiek voor hen.


“Je gaat toch niet in de rij staan voor een stel kansloze knuppels”, stelt een jongen.


Door de microfoon roept Sterretje iets over Matsoe Matsoe en een dodelijke ziekte.


De roze olifant denkt. Misschien zou hij dat eens moeten doen. De gele pinguïn in politie-uniform naast hem eens lekker de huid vol schelden. Kijken of de hedendaagse kermisjeugd hem dan weer ziet hangen.