Barbie uit het 2BE programmma Oh Oh Cherso mag zich binnenkort bij de rechter in Oostenrijk verantwoorden voor een incident in een après-skihut in het skioord Kirchberg, begin februari.
 

De hoogblonde Nederlandse (21) gooide toen na een ruzie een bierglas naar een skileraar die een snee opliep en een tand verloor. Ze gooide niet het bierglas zelf, maar de inhoud ervan, zegt haar manager Jake Hampel vandaag in het Algemeen Dagblad. Barbie, echte naam Samantha de Jong, was in Kirchberg voor de opvolger van Oh Oh Cherso: Oh Oh Tirol.
Nu de opnames van het programma achter de rug zijn en de cast weer is neergestreken in Den Haag en omstreken, geeft Barbie via haar manager een compleet andere versie van het verhaal. 
“Het was een noodlottig ongeluk”, stelt haar manager. Ze heeft nooit de intentie gehad die man letsel toe te brengen. Ze dronk die avond mixdrankjes en die komen in Oostenrijk in grote bierglazen met veel ijsklontjes. Toen ze ruzie kregen, gooide ze de inhoud van het glas in zijn gezicht.” 
Hampel begrijpt niet dat de Oostenrijkse politie spreekt van een ‘ernstig strafbaar feit’. “Als het echt zo ernstig was, hadden ze ook de cameraploeg van Oh Oh Tirol die avond niet toegestaan te filmen op het politiebureau.”