Velen dachten dat Oh Oh Cherso een one trick pony zou zijn, een programma dat je één keer met succes kunt uitzenden. Maar RTL 5-programmadirecteur Remko van Westerloo denkt dat het format een veel langere houdbaarheidsdatum heeft. “Ik denk dat het onrealistisch is om te verwachten dat de tweede serie, Oh Oh Tirol, net zo succesvol zal zijn. Ik sta daar ontspannen in. Want stel dat je een paar honderdduizend kijkers zou verliezen, dan is het nog steeds een gigantisch succes.”


Hij vervolgt in Spits: “Het zal wel een iets ander format worden, want ja, de onschuld is eraf. We zullen vooral de personages op scherp zetten met opdrachten. Het concept kan heel goed nog seizoenen lang meegaan. Internationaal zijn er zat voorbeelden”, verwijst hij naar vele MTV-achtige equivalenten.


Het grootste probleem voor Oh Oh Cherso zal het bijeenhouden van de cast zijn. Die acht zijn ook niet gek en zullen een steeds hogere gage afdwingen. En hoe lang blijven ze echt vrienden of wanneer komt de eerste echt knallende ruzie?