KIRCHBERG – De acht Hagenezen uit Oh Oh Cherso maken sinds deze week het Oostenrijkse Kirchberg onveilig voor een vervolg op de realityserie. “We hebben vandaag al lekker lopen kloten in de sneeuw”, vertelt Matsoe Matsoe aan het AD.

Nieuwe lever
“En nu drink ik mijn biertje. Ik heb het hartstikke naar mijn zin”, gaat Matsoe Matsoe, geboren als Joey Spaan, verder. De acht Hagenezen verblijven in totaal zeventien dagen in Kirchberg voor de opnamen van Oh Oh Tirol. “Over drie weken heb ik nieuwe nieren en een nieuwe lever nodig”, lacht Sterretje.

Miljoenenvilla
De Hagenezen, die dit keer wel betaald krijgen voor hun vakantie, moeten ook echt aan de slag. Kroegbaas Jeroen Bron haalde de feestbeesten naar Kirchberg om de après-ski van zijn zaak op te krikken. “Ik hoefde alleen een miljoenenvilla voor ze te regelen”, zegt Bron. “Dat was wel even lastig, want op dit moment zijn er heel veel wintersporters. Maar het is gelukt. Ze hebben een huis met alles er op en er aan.”

Gek op kou
De zonnebedden, Griekse ouzo en zomerse stapavondjes die het tv-programma vanuit Chersonissos markeerden, zijn passé. Sterretje kan in elk geval zijn hart ophalen. ,,Ik ben gek op kou en sport. Stiekem heb ik al vaker geboard,” fluistert hij glimlachend. ,,Nee hoor, dat mag iedereen weten. Wij zijn geen acteurs. Ook voor de tv doen we hoe we zijn.”

Geen ongure types
Dat is volgens RTL5-programmabaas Remko van Westerloo precies dé reden dat de serie zo’n hit is. ,,Natuurlijk, het is niet mals wat ze soms allemaal zeggen. Maar het zijn geen ongure types die niet deugen. Ze zijn juist heel grappig en sympathiek. Het blijven stuk voor stuk nuchtere Hagenezen.” Volgens Van Westerloo stond de volledige cast na Oh Oh Cherso te trappelen van ongeduld om een vervolg te maken. ,,De serie moest wel een compleet ander decor hebben. En het is natuurlijk wel zo leuk dat ze allemaal niet zo bedreven zijn in skiën.”

Hoe het hier is?
Intussen in Kirchberg, wordt duidelijk waar ze wel bedreven in zijn: stevig feesten. Al is Barbie het ook wel eens beu. Na een uurtje après-skiën staat ze buiten in het raamkozijn van de kroeg te schreeuwen naar de jongens die binnen staan te treuzelen. ,,Ik heb die mongolen al zes keer geroepen!” Samen met Kabouter, Little Princess en Elize staat ze buiten. De meiden willen naar huis.

Zoals het een Barbie betaamt, ziet ze er tot in de puntjes verzorgd uit. Een plakkaat make-up op het gezicht, legging en rokje aan, haren perfect gestyld. Een gesprek met de blondine verloopt moeizaam. ,,Hoe het hier is? Ja, leuk,” brengt ze uit. Op de tweede vraag heeft ze minder snel een antwoord klaar. ,,Of we vandaag iets leuks hebben gedaan? Jongens, wat hebben we vandaag gedaan?”

Aan het laden ...
Aan het laden …