ALMERE – De hoofdrolspelers van ‘Oh Oh Cherso/Tirol’ kwamen zaterdag naar Almere voor een partijtje rolstoelbasketbal. In Topsportcentrum Almere werd de allereerste Nationale Rolstoelbasketbaldag gehouden. Deze happening begon met de workshop ‘Rolstolbasketbal voor beginners’, waarin Jokertje, Little Princes, Kabouter en Slimpie door spelers van het Nederlands rolstoelbasketbalteam werden klaargestoomd voor een wedstrijd ‘om de eer’ tegen een All Star Team met prominenten.


Oh Oh Cherso’s Slimpie (Elize) nam begin dit jaar deel aan de Nationale IQ-test van BNN en maakte daar kennis met rolstoelbasketballer Marc de Hond. ‘Sindsdien volg ik hem en zijn prestaties in het Nederlands team. Ik vind rolstoelbasketbal een spectaculaire harde sport en ik vond het enorm spannend om nu zelf een wedstrijd te gaan spelen’, aldus de Oh Oh Cherso-ster.


Bij de wedstrijd Oh Oh Cherso – Prominenten werd Jokertje topscoorder en wisten ook Sterretje, Sebastiaan Labrie en Freek Vonk te scoren. Na deze wedstrijd, die eindigde in een gelijkspel, gingen de beste vier teams van de landelijke eredivisie rolstoelbasketbal de strijd met elkaar aan. BV Verkerk won de finale en werd landskampioen.